bavnyt.dk

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen
bavnyt.dk

Indslag fra BT-Debat 29. maj 2013

Dette indlæg blev bragt i BT 29.maj, Debat/Kontrovers side 4.

800 tekstilarbejdere døde for nylig i Bangladesh. Hvordan sikrer, vi at vores tøj produceres under ordentlige forhold?


Sanktioner er vejen frem

Birte Møller Jensen, Formand for BAV, Bedre Arbejdsvilkår i den tredje verden

At nogen spinder guld på fattige arbejdere i tekstilindustrien, hersker der ingen tvivl om. I Danmark har virksomhedsejere tjent milliarder på tekstilarbejde i Bangladesh, hvor syersker får ned til 1,07 kr. i timen. Denne løn betyder, at en mor med et barn ikke kan hæve sig over FN's fattigdomsgrænse til trods for, at hun måske arbejder 12 timer om dagen med at sy tøj til de vestlige markeder.

Det har affødt en bølge af protester at over 800 tekstilarbejdere i Bangladesh døde, fordi en fabrik styrtede sammen den 24. april. Den bølge håber jeg ikke vil lægge sig foreløbig, for det er vigtigt at der bliver strammet gevaldigt op, både over for tekstilindustrien og over for de regeringer i de tredjeverdenslande, der har stor tekstileksport til den vestlige verden.

Senest opdateret: Lørdag, 22. juni 2013 10:29 Læs mere…
 

Bangladesh: Bunden er nået. Hvad nu?

BAV støtter stærkt op om bedre arbejdsvilkår i

Tekstil- og Beklædningsbranchen globalt.

Af Birte Møller Jensen

Længe har man talt om ræset mod bunden. Om stadigt ringere løn- og arbejdsvilkår, der tilbydes fattige arbejdere i udviklingslande, med værre forhold end nogen sinde tidligere set i historien.

Man kan vist roligt sige, at bunden er nået. Den tragiske ulykke i Bangladesh d. 24. april, hvor et 8 etagers hus kollapsede, kostede 1127 mennesker livet og fik andre 1650 indlagt. Ulykken var et resultat af manglende regler og krav til sikkerhed, i jagten efter større profit. Det har efterfølgende sat fokus på de mange problemstillinger.

Senest opdateret: Lørdag, 22. juni 2013 10:26 Læs mere…
 

Status på skoleprojekt i Nepal

Succesfuld indsamling til Nepal-projekt  2012-2013

af Birte Møller Jensen

 

”Nepalesiske børnearbejdere i skole og kurser til voksne”.

Et projekt med et ambitiøst mål på 30.000 kr. blev vedtaget på generalforsamlingen i maj 2012, velvidende at det ville blive svært at indsamle de mange penge frem til 1.maj 2013. Mange kræfter er derfor lagt i denne indsamling, og det er med stor glæde at vi kan sige: ”Målet er nået!” Indsamlingen er officielt slut. De penge, der efterfølgende måtte rulle ind, vil figurere som et tilskud til projektet fra BAV. De indsamlede penge kan nu sendes ud til det lille samfund i Kavre, der ligger ved en af Himalayas floder.

 

Hvordan blev indsamlingen en succes?

Der er flere grunde til, at det lykkedes at indsamle så mange penge. Dels er der lagt mange kræfter i oplysnings- og indsamlingsarbejdet, og dels har det været et tema, der har vakt manges interesse og lyst til at bidrage til projektet.

 

Senest opdateret: Fredag, 17. maj 2013 13:28 Læs mere…
 

Massiv kritik af tøjfirmaet H&M’s lønninger i Cambodja

Massiv kritik af tøjfirmaet H&M’s lønninger i Cambodja.

Dorte Sørensen, formand Clean Clothes Danmark (CCCDK)

 

2,5 kroner i timen; det er, hvad de cambodjanske tekstilarbejdere får for at sy tøj til bl.a. H&M. Og det er ikke nok til at have et menneskeværdigt liv, end ikke i Cambodja, hvor priserne er lave.

BAV-nyt har allerede i nr. 34 beskrevet forholdene for de kvinder, der arbejder i tekstilindustrien. Det gjorde vi i forbindelse med besøget af den cambodjanske fagforeningsleder Ath Thorn i juni 2012.

Senest opdateret: Fredag, 03. maj 2013 20:26 Læs mere…
 


Side 9 ud af 9

BAV på Facebook

Find information om BAV på Facebook ved at klikke på ikonet
Banner

Følg BAV på Twitter

Du kan finde BAV på Twitter ved at klikke på ikonet
Banner

Bruger Login