bavnyt.dk

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen
Forside Historier fra hele verden Artikler BAV støtter tekstilarbejdere i Zambia

BAV støtter tekstilarbejdere i Zambia

BAV støtter tekstilarbejdere i Zambia

 

1000 ørepropper og 12.000 gode danske kroner er indsamlet

 

Der blev i sidste BAV-nyt (nr. 31) annonceret en indsamling til Zambia i Afrika. Der blev sat et mål på 12.000 kr, med en tidsfrist 1.april 2011. De indsamlede midler skulle anvendes til at styrke og forbedre tekstil- og beklædningsarbejderes løn- og arbejdsvilkår i Zambia. Dette skulle ske gennem organisering, oplysning og uddannelse.

 

 

 

Som optakt til indsamlingen blev i sidste nummer af BAVnyt oplyst om forhold i branchen. Blandt andet er der et stort problem med høreskader, forårsaget af øredøvende larm fra maskiner. Arbejderne på fabrikken Kariba Textiles i Livingstone i det sydlige Zambia, havde i årevis kæmpet forgæves for at få udleveret ørepropper. Denne oplysning førte til, at et venligt medlem i BAV prompte donerede 1000 ørepropper til indsamlingen. En rådgiver fra Danmark har taget ørepropperne med til fagforeningen NUCIW, der organiser i branchen og har afleveret gaven. Astrida fra NUCIW kunne fortælle om en ubeskrivelig glæde blandt medarbejderne. Ikke kun for ørepropperne, men også, at nogle ukendte mennesker fra Danmark bekymrer sig om dem og deres kamp for anstændige løn- og arbejdsvilkår.

For at sikre at de indsamlede penge bliver anvendt optimalt, vil der blive udarbejdet en kontrakt med fagforbundet NUCIW, der skal stå for træning, oplysning og kvalitet, der sikrer et synligt resultat.

NUCIW har i en årrække været en del af et et DANIDA-finansieret projekt, udført af fagforbundet 3F i Danmark. En aftale vil beskrive hvilke aktiviteter der skal afvikles og hvad de forventes af føre med sig, redegørelse for brug af penge samt aftale om rapportering. På den måde får BAVs medlemmer mulighed for at se, om det er muligt at gøre en forskel for de Zambianske arbejdere, for dette forholdsvis lille beløb.

Indsamlingen vil stå åben frem til 1. august 2011. Hvis nogen skulle have lyst til at yde et ekstra bidrag, er der stadig mulighed frem til august, hvor vi forventer at  have kontakten på plads, og først dér sendes pengene.

 

Beløb til indsamling sendes til BAV’s giro  nr . 999 -9221  mærket: ”Zambia” senest 1. august 2011

Ansvarlig for indsamling; Birte Møller Jensen Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

Senest opdateret: Onsdag, 18. januar 2012 16:20