bavnyt.dk

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen
Forside Nyheder Nyt fra BAV Massiv kritik af tøjfirmaet H&M’s lønninger i Cambodja

Massiv kritik af tøjfirmaet H&M’s lønninger i Cambodja

Massiv kritik af tøjfirmaet H&M’s lønninger i Cambodja.

Dorte Sørensen, formand Clean Clothes Danmark (CCCDK)

 

2,5 kroner i timen; det er, hvad de cambodjanske tekstilarbejdere får for at sy tøj til bl.a. H&M. Og det er ikke nok til at have et menneskeværdigt liv, end ikke i Cambodja, hvor priserne er lave.

BAV-nyt har allerede i nr. 34 beskrevet forholdene for de kvinder, der arbejder i tekstilindustrien. Det gjorde vi i forbindelse med besøget af den cambodjanske fagforeningsleder Ath Thorn i juni 2012.

 

 

Her fortalte vi også, at Clean Clothes Campaign ville starte en kampagne ” Ikke flere undskyldninger” for at få firmaer som H&M til at betale en løn, som arbejderne kan leve af. Det gjorde vi i samarbejde med Ath Thorns fagforening C.Cadwu.(Coalition of Cambodian Apparel Workers Democratic Union)

CCCDK gik sammen med den norske og den svenske kampagne i gang med at skabe opmærksomhed om H&M´s mangel på dialog og initiativ til at gøre noget ved det.

Og det er lykkedes over al forventning, ikke mindst fordi svenskerne fik svensk TV4 til at lave en dokumentarudsendelse om forholdene.

Det skabte en veritabel storm på H&M’s hjemmeside, hvor vrede forbrugere gik ind og anklagede firmaet for at føre sig frem med at være de bedste til etisk produktion, samtidig med, at de underbetalte arbejderne. Pressen i hele Skandinavien har ikke været sene til at følge op, og lige nu står H&M med et stort forklaringsproblem.

Vi lavede en koordineret aktion i de nordiske hovedstæder den 25. oktober. I København stod vi med plakater på Købmagergade lige ved siden af H&M butikken. Det var CCCDK´s medlemsorganisation ”aktive forbrugere”, der stod for aktionen. De forbipasserende var nysgerrige og blev overraskede, da vi fortalte dem, hvordan H&M får produceret tøjet.

Vi opfordrede dem til stadig at handle i butikken (for en boykot går bare ud over arbejderne), men  til også at stille H&M spørgsmål om, hvornår de vil betale arbejderne i Cambodja en løn, de kan leve af.

Læs mere om sagen på CCCs hjemmeside, www.cleanclothes.dk . Gå herfra videre til kampagnens internationale hjemmeside og vær med til at stille krav til  H&M, Levi´s, Gap og Zara om at betale en anstændig løn.

 

Du kan også følge dette link til Clean Clothes Danmarks hjemmeside: Ikke flere undskyldninger

Senest opdateret: Fredag, 03. maj 2013 20:26  

BAV på Facebook

Find information om BAV på Facebook ved at klikke på ikonet
Banner

Følg BAV på Twitter

Du kan finde BAV på Twitter ved at klikke på ikonet
Banner

Bruger Login