bavnyt.dk

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen
Forside Nyheder Nyt fra BAV Status på skoleprojekt i Nepal

Status på skoleprojekt i Nepal

Succesfuld indsamling til Nepal-projekt  2012-2013

af Birte Møller Jensen

 

”Nepalesiske børnearbejdere i skole og kurser til voksne”.

Et projekt med et ambitiøst mål på 30.000 kr. blev vedtaget på generalforsamlingen i maj 2012, velvidende at det ville blive svært at indsamle de mange penge frem til 1.maj 2013. Mange kræfter er derfor lagt i denne indsamling, og det er med stor glæde at vi kan sige: ”Målet er nået!” Indsamlingen er officielt slut. De penge, der efterfølgende måtte rulle ind, vil figurere som et tilskud til projektet fra BAV. De indsamlede penge kan nu sendes ud til det lille samfund i Kavre, der ligger ved en af Himalayas floder.

 

Hvordan blev indsamlingen en succes?

Der er flere grunde til, at det lykkedes at indsamle så mange penge. Dels er der lagt mange kræfter i oplysnings- og indsamlingsarbejdet, og dels har det været et tema, der har vakt manges interesse og lyst til at bidrage til projektet.

 

Indsamling af pengene?

I BAV ved vi, at 30.000 kr. ikke ruller ind på kontoen af sig selv, så en strategi blev lagt. Medlemmer har sendt penge til projektet, og det har været annonceret på hjemmesiden, facebook og i BAVnyt. Der er skrevet målrettede ansøgninger, lavet kreative aktiviteter som loppemarked, tilbud om køb af gavekort, indsamling ved arrangementer, tilbud om foredrag og et stort oplysningsarbejde generelt. Læs mere i medlemsbladet nr. 36 side 3.

 

Hvad nu, hvor pengene er i hus?

Den første forhåndsaftale, som BAV indgik med fagforbundet CUPPEC, var at bygge en skole og tilbyde undervisning til børnearbejdere og kurser til voksne. Samarbejde og dialog har ført til, at børnearbejdere bliver inkluderet på en eksisterende skole, der bliver udbygget, og dermed bliver børnene ikke isoleret. Samtidig bliver der også mulighed for at tilbyde mere kvalitet i undervisningen på skolen.

Samarbejdet med de lokale myndigheder har udløst både lokal politisk interesse og økonomisk støtte. Vi forventer, at de sidste aftaler snart kommer på plads og vil blive beskrevet her på hjemmesiden. Når der er helt klare aftaler, vil pengene blive sendt til CUPPEC, der sikrer, at hver eneste krone bliver brugt optimalt.

Fremadrettet udvikling

Vi forventer at dette projekt er direkte årsag til en positiv forandringsproces i Kavre, hvor børnearbejdere nu får tilbud om skolegang. Samtidig vil kvaliteten for selve undervisningen blive højnet med uddannede lærere, der skal tilknyttes skolen. Dette vil ikke kun komme eleverne til gode, men også de øvrige lærere, da ny viden og undervisningsmodeller kan blive diskuteret.

De voksne vil ligeledes blive styrket med ny viden om sundhed, sikkerhed på den farlige arbejdsplads i stenbruddet og basale menneskerettigheder. Samtidig vil de med en ny ro kunne passe deres arbejde, velvidende at deres børn er i skole og væk fra den farlige arbejdsplads.

De fattige stenbrudsarbejdere har allerede lært, at man ved dialog kan opnå goder, der ikke tidligere har været tiltænkt dem. Det har været en demokratisk proces, hvor forhandling har givet mulighed for at finde vej ud af den ekstreme fattigdom, som de hidtil har været fastholdt i.

Netop fagbevægelsen i Nepal er med til at skabe en demokratisk udvikling nedefra og sætte gang i forandringsprocesser. I BAV er vi derfor stolte af at kunne sende de indsamlede penge til Nepal, og på den måde have været med til at skabe en bæredygtig udvikling.

Projektet vil fortsat blive fulgt og beskrevet i medlemsbladet og her på hjemmesiden.

 

På vegne af BAV vil jeg sige tak til alle, der har bidraget til denne indsamling.

TILBUD: Foredrag om Nepal og projektet

Kontakt oplægsholder, Birte Møller Jensen - Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

 

På generalforsamlingen d. 27. maj vil der blive taget beslutning til en ny indsamling. Læs mere om dette i BAVnyt nr. 37 sep. 2013 og på hjemmesiden.

 

Loppemarked til støtte for projektet, på Frederiksberg loppemarked i september 2012:

Senest opdateret: Fredag, 17. maj 2013 13:28  

BAV på Facebook

Find information om BAV på Facebook ved at klikke på ikonet
Banner

Følg BAV på Twitter

Du kan finde BAV på Twitter ved at klikke på ikonet
Banner

Bruger Login