bavnyt.dk

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen

Oplysningsmøde 28. april 2017

Oplysningsarrangement
VVS solidaritet der rører på sig i Nepal

Fredag d. 28. april 2017 kl. 18.00 – 19.30
KU.BE Kultur- og bevægelseshus, Dirch Passers Alle 4, 2000 Frederiksberg

Oplægsholder;  Faglærer i VVS faget Flemming Nielsen

Fri entré – Fri parkering i 2 timer

Flemming Nielsen har i 2016 været i Nepal sammen med tre VVS-lærlinge og bidraget til et unikt solidaritetsprojekt.

Kendte danske metoder i VVS faget blev udfordret i Nepal, et jordskælvsramt land præget af fattigdom med mangel på helt basale ting som strøm, vand og elektrisk værktøj.
Et succesfuldt solidaritetsprojekt blandt danske og nepalesiske VVS'ere, har bidraget til ny viden, hvor der er fyldt godt i både den faglige og den menneskelige værktøjskasse.


I 2016 drog faglærer Flemming Nielsen afsted til Nepal sammen med tre danske lærlinge, hvor de tilbragte 3 ugers sommerferie. På forhånd var der aftalt et program for opholdet. Formålet var at komme med input til den nepalesiske VVS-uddannelse, hjælpe i praksis med genopbygning af en skole og sideløbende besøge en række arbejdspladser. En bred vinkel, der kunne give det danske team et indblik i de daglige forhold i branchen for nepalesere. Det overraskede dem, at helt basale ting som elektricitet og vand var en mangelvare. Desuden var deres værktøj både nedslidt og mangelfuldt, og arbejdet ikke lige at gå til.

At dette danske initiativ og besøg er kærkomment, lægger direktør for erhvervsuddannelser i Nepal, Masesh Bhattarai ikke skjul på, når han udtaler; "I Nepal er behovet for uddannede håndværkere steget eksplosivt efter jordskælvene, der ramte 14 distrikter i 2015. Desværre har vi en stor emigrationsrate, hvor unge søger lykken i Qatar og Dubai, og hvor der ellers er arbejde at få".

 

Et bredt solidaritetsarbejde

LO/Ulandssekretariatet har stået i spidsen for dette solidaritetsprojekt indenfor VVS-faget i tæt samarbejde med den erhvervsfaglige uddannelsesinstitution CTEVT, i Nepal. Projektet er desuden støttet af Blik- & Rørarbejderforbundet, Dansk Metal og Dansk Arbejdsgiverforening.


Hos BAV synes vi, at det er et rigtig godt eksempel på, hvordan international solidaritet kan gøre en stor forskel. Vi har derfor grebet bolden og inviterer til et oplysningsarrangement, hvor Flemming Nielsen vil komme og fortælle og vise billeder fra denne oplevelse.

Kom og hør denne unikke historie.

 

Kom i god tid - KU.BE’s cafe byder på mulighed for at købe mad og drikke

Arrangør; Blik  Rørarbejderforbundet og BAV

For mere information kontakt; Birte Møller Jensen Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

Senest opdateret: Søndag, 06. maj 2018 13:39