bavnyt.dk

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen
Forside Nyheder
Nyheder

Bangladesh: Bunden er nået. Hvad nu?

BAV støtter stærkt op om bedre arbejdsvilkår i

Tekstil- og Beklædningsbranchen globalt.

Af Birte Møller Jensen

Længe har man talt om ræset mod bunden. Om stadigt ringere løn- og arbejdsvilkår, der tilbydes fattige arbejdere i udviklingslande, med værre forhold end nogen sinde tidligere set i historien.

Man kan vist roligt sige, at bunden er nået. Den tragiske ulykke i Bangladesh d. 24. april, hvor et 8 etagers hus kollapsede, kostede 1127 mennesker livet og fik andre 1650 indlagt. Ulykken var et resultat af manglende regler og krav til sikkerhed, i jagten efter større profit. Det har efterfølgende sat fokus på de mange problemstillinger.

Senest opdateret: Lørdag, 22. juni 2013 10:26 Læs mere…
 

Status på skoleprojekt i Nepal

Succesfuld indsamling til Nepal-projekt  2012-2013

af Birte Møller Jensen

 

”Nepalesiske børnearbejdere i skole og kurser til voksne”.

Et projekt med et ambitiøst mål på 30.000 kr. blev vedtaget på generalforsamlingen i maj 2012, velvidende at det ville blive svært at indsamle de mange penge frem til 1.maj 2013. Mange kræfter er derfor lagt i denne indsamling, og det er med stor glæde at vi kan sige: ”Målet er nået!” Indsamlingen er officielt slut. De penge, der efterfølgende måtte rulle ind, vil figurere som et tilskud til projektet fra BAV. De indsamlede penge kan nu sendes ud til det lille samfund i Kavre, der ligger ved en af Himalayas floder.

 

Hvordan blev indsamlingen en succes?

Der er flere grunde til, at det lykkedes at indsamle så mange penge. Dels er der lagt mange kræfter i oplysnings- og indsamlingsarbejdet, og dels har det været et tema, der har vakt manges interesse og lyst til at bidrage til projektet.

 

Senest opdateret: Fredag, 17. maj 2013 13:28 Læs mere…
 

Massiv kritik af tøjfirmaet H&M’s lønninger i Cambodja

Massiv kritik af tøjfirmaet H&M’s lønninger i Cambodja.

Dorte Sørensen, formand Clean Clothes Danmark (CCCDK)

 

2,5 kroner i timen; det er, hvad de cambodjanske tekstilarbejdere får for at sy tøj til bl.a. H&M. Og det er ikke nok til at have et menneskeværdigt liv, end ikke i Cambodja, hvor priserne er lave.

BAV-nyt har allerede i nr. 34 beskrevet forholdene for de kvinder, der arbejder i tekstilindustrien. Det gjorde vi i forbindelse med besøget af den cambodjanske fagforeningsleder Ath Thorn i juni 2012.

Senest opdateret: Fredag, 03. maj 2013 20:26 Læs mere…
 

Fængselsstraf til formand for lærerforbundet i Bahrain

BAV har fulgt sagen om Formanden for lærerforeningen i Bahrain Abu Dheeb, som fortsat sidder fængslet, nu på andet år, efter en fredelig demonstration for demokrati i landet i februar 2011.

Formanden og næstformanden for lærerforeningen i Bahrain er nu blevet idømt fængselsdomme på henholdsvis fem år og et halvt år. De er blevet dømt for at have iværksat fredelige demonstrationer under det arabiske forår i 2011. Danmarks Lærerforening protesterer sammen med den internationale fagbevægelse over dommene. Ved at klikke på nedenstående link kan du støtte protest-kampagnen


http://www.labourstartcampaigns.net/show_campaign.cgi?c=1613&src=lsmm

 

BAV støtter fortsat lærernes forbundsformand i Bahrain

BAV støtter forsat sagen i Bahrain

Læs mere om baggrunden for selve sagen om Abu Dheeb her:

Protestskrivelse

1. opfølgning på sagen

Lærernes forbundsformand i Bahrain, Mahdi Issa Abu Dheeb sidder fortsat fængslet, efter at Højesteretsdomstolen 3. maj for 4. gang udsatte sagen. Domstolene afviser fortsat at løslade Abu Dheeb mod kaution.

Senest opdateret: Fredag, 03. maj 2013 20:51 Læs mere…
 


Side 4 ud af 4